9 Eylül 2010 Perşembe

Tindersticks'e doyma vakti

Kimileri için intihar sebebi,kimileri için yaşama aracı ve bir çok insan için ise alıp uzaklara götüren müzik klasmanında olan Tindersticks 20-21 Eylül tarihlerinde Babylon'a geliyor.İstanbul'da yaşamanın en güzel taraflarından birisi de böyle muhteşem grupları izleyebilme şansı elde etmek.Ekşisözlükte bir yorumda "ruhu delen" demiş bir yazar.Çok nokta atışı bir benzetme olmuş bence.Hemen biletlerimizi aldık ve 12 gün sonra buluşacağız!Biletler biletixde,83ytl.Cherry Blossom'i dinlemek isteyenlere de benden bayram hediyesi.

6 Eylül 2010 Pazartesi

ÇokÇok Thai Restaurant



İstanbulda malesef Thai yemekleri yapan çok az yer var,bu yüzden evde thai yemekleri yapmak her zaman daha cazip gelmişti.Bakalım İstanbuldaki Thai restoranları nasıl dedik ve ÇOKÇOK Thai'yi denedik. Tom Ka Kai çorbası fena değildi,lime suyu biraz fazlaydı ,acısı iyiydi fakat kıvamı olmamıştı. tavuk satay Kai sa Te her hangi bir kebapçıda yiyebileceğiniz mangalda tavuktu resmen.Biraz uzunca kürdanlara geçirilmiş 4 minicik tavuk şiş,peanut sosu ise reçellikle servis edildi. Umudumuzu giderek yitirmeye başlamıştık. Lezzetsiz satayımızı yedikten sonra Kaeng Khiao wain kai yani ana körili yemeğimizi istedik ve ne yazık ki yine hayal kırıklığına uğradık. Ne porsiyon,ne tat ne de sunum bizi mutlu edemedi.Garsonumuz çok güleryüzlü ve ilgiliydi bunu belirtmek istiyorum.2 tane de Thailandlı çalışan vardı.Bir lokantaya Thai lokantası diyebilmek için 2 Thailandlıdan ve kenara köşeye serpiştirilmiş bir kaç buda heykelinden daha fazlasına ihtiyaç var bunun farkındalardır umarım.Ortam ve yemekler kesinlikle otantik değildi.Karnımız hala aç bir şekilde bu özensiz yemeklere ve 2 kadeh şaraba 100ytl ödedik malesef.Evde yaptığımız thai yemeklerinin tadını arayarak kalktık ve karnımızı güzel yemeklerle doyurmak üzere Pano'ya doğru yol aldık.

5 Eylül 2010 Pazar

Verandada yağmur var bu sabah

Guatemala Antigua kahvem,Orhan Pamuk ve Anthony and the Johnsons "Hope there is someone" ve orta yerinde şöyle diyor
There's a ghost on the horizon
When I go to bed
How can I fall asleep at night?
How will I rest my head?
Herşeye ara verip yağmura odaklanıyorum.Yaşamımızda hem ekşi hem de huzurlu olabildiğimiz anların asla unutulmayacak anlar olduğunu hissediyorum.Bu hafifçe gülümsetiyor beni.

4 Eylül 2010 Cumartesi

Eyes of Mars - Marion Cotillard & Franz Ferdinand

Jeux de Fants,La vie en rose,Inception,Nine ve Big fish gibi başarılı filmlerde güzel performanslar sergileyen Marion Cotillard ve Franz Ferdinand Lady Dior rouge serisinin tanıtım klibi için ortak bir çalışma olarak yapmışlar ve ortaya bu güzel görsellik çıkmış.Ben izlerken keyif aldım.

Zamanın kaydı

 Ağustos'ta yeniay, evinin arkasından doğarken eğer tanrılar sana gülümserlerse, eşinin badem ağacının altında, bir başkasının düşlerini...