30 Aralık 2010 Perşembe

PALOMA NEGRA-Frida İstanbul'da



20.yüzyılın en çarpıcı sanat figürleri olan Frida Kahlo'nun(güvercin) ve Diego Rivera'nin(fil) otoportre ve bazı çizimleri Rus bir tüccar ailenin tek oğlu olan Jacques Gelman ve eşi Natsaha Gelman'in koleksiyonunu ve sonra da Pera Müzesinin duvarlarını renklendiriyor.
2002 yılında Julie Taymor'un yönettiği "Frida" isimli filmden sonra Frida Kahlo hayranlığım gün be gün artmıştı.Kadınlığıyla,sanatıyla,özgünlüğünle ve özgür duruşu ile her zaman bu hayranlığı hak edecek bir kadındır benim için Frida Kahlo.Şimdi ise onun eserlerini yakından görmüş olmanın ve sergide yayınlanan biyografisini izlemenin ayrıcalığını hissediyorum.
Sergi mart ayına kadar pera muzesinde ziyaret edilebilir.



29 Aralık 2010 Çarşamba

ve sonunda...



Tam orada işte...Yıllardır beni hiç bırakmayan, sahibi olmadan özgürce sevdiğim, isim koyarak insanlaştırmadığım, özgür, turuncu göğüslü minik bülbül.Yazları çeker gider, bir kış gecesi aniden rüyama girer, sabah uyanırım bir bakarım ki orada yine beni bekliyor. Nerede yemeğim? diyor, serçelerden, kara tavuklardan ve kargalardan ölesiye korkuyor.Her sabah beni bekliyor. Yemeğini yiyor gidiyor.Bazen şaşırtıyor gün ortasında veya akşama doğru beliriyor etrafta,yemek için değil, buradayım demek için.İlk defa fotografını çekmeme izin verdi. Nazlı nazlı yemeğini yedi,benden kaçmadı,pozunu verdi ve gitti...

25 Aralık 2010 Cumartesi

kısa kısa telgraflar



Sevgili K.
Mektubum kısa sürede eline ulaşmış olacak.
Sevgili D.
Bu gece bana katıldığın için teşekkür ederim.Şarabı tam istediğin gibi hafifçe soğutacağım ve peynirleri şarap soğumadan kesmeyeceğim.
Sevgili A.
Bu akşamki performansına gelemeyeceğim,yeni theremin şovunu bir sonraki sefer dinleyeceğim.
Sevgili E.
Hala özel günlerde kitap hediye edebildiğim insanlardan biri olduğun için çok teşekkürler.
Sevgili F.
Bu yüzyılda yaşamamız çok ironik,haklısın.
Sevgili S.
Gel-gitlerin beni bazen ürkütüyor ama bunun da üstesinden geleceğine eminim.
Sevgili M.
Seninle konuşmaktan çok sıkılıyorum.Kendine bu kadar acıma.Daha çok viski iç ve daha küçük tokalar tak.
Sevgili D.
Blogundaki şarkıların bir çoğunu biliyorum ama bilmediklerim de oluyor bazen ve bilmemek benim çok canımı sıkıyor.

20 Aralık 2010 Pazartesi

Oi Va Voi Biletleri - Biletix - A Ticketmaster Company



Oi Va Voi Biletleri - Biletix - A Ticketmaster Company

Babylon'da çingeneler zamanı havasında bir gece geçirmek için iyi fırsat!

Get Ready for the Solstice Lunar Eclipse!


The first total lunar eclipse in two years will grace the sky the night of Monday, Dec. 20.
The luster will be a bit "off" on Dec. 21st, the first day of northern winter, when the full Moon passes almost dead-center through Earth's shadow. For 72 minutes of eerie totality, an amber light will play across the snows of North America, throwing landscapes into an unusual state of ruddy shadow.

The eclipse begins on Tuesday morning, Dec. 21st, at 1:33 am EST (Monday, Dec. 20th, at 10:33 pm PST). At that time, Earth's shadow will appear as a dark-red bite at the edge of the lunar disk. It takes about an hour for the "bite" to expand and swallow the entire Moon. Totality commences at 02:41 am EST (11:41 pm PST) and lasts for 72 minutes.

If you're planning to dash out for only one quick look -­ it is December, after all -­ choose this moment: 03:17 am EST (17 minutes past midnight PST). That's when the Moon will be in deepest shadow, displaying the most fantastic shades of coppery red.

Zamanın kaydı

 Ağustos'ta yeniay, evinin arkasından doğarken eğer tanrılar sana gülümserlerse, eşinin badem ağacının altında, bir başkasının düşlerini...