28 Ağustos 2009 Cuma

J.Krishnamurti



Büyük Hintli düşünür bütün dünyayı dolaşarak,evrensel mesajlar dağıtarak geçen ömrünün sonlarına doğru onu dinleyenlere şunu der:

"Sırrımı bilmek istiyor musunuz?"

Herkes nefes kesilir,

"İşte sırrım...Ne olduğuna aldırmıyorum"

Bunun mesajı nedir?

Olayı yargılamayı reddetmek,etiketlemek yerine kabul etmek ve yüksek düzenle bilinçli uyum haline girmek,şimdiki anla bütünleşmenin burada başladığını görmek zor olmamalı.

Zihninizde hava boşlukları yaratın;eleştirmeden,kırmadan üzmeden veya kızmadan...Yaşamın zekası o boşluğu en güzel haliyle dolduracaktır.

17 Ağustos 2009 Pazartesi

Choke



Dün akşam seansında Chuck'un Choke'unu izledim.

İster istemez fight club sever olarak Choke'tan hayli beklentiliydim.Tyler Durden gibi fantastik bir kahraman bekliyordum.Fakat Choke taki Victor bildiğimiz bir anti kahraman.

Tıkanma'yı okumamış olmam hayır mıdır şermidir bilinmez ama cHOKE bana düşük bütçeli,az çözünürlü ve bohem olsun diye şişirilmiş bağımsız bir filmin tadını bile vermedi.

Kara komedi olmuş diyeceğim ama o bile olamamış.İsanın klonu olduğu varsayılan alzeimer hastası annesine-annesi olduğunu düşündüğü kişiye- bakan seks bağımlısı ve restorantlarda boğularak kendine kahraman arayan bir anti kahraman Victor.

Bu donelerle ve Palakniuk imzasıyla bence bir başyapıt yaratılabilirdi ama "Choke" benim için annemle -uzun bir zamandan sonra- sinemaya gitmeye karar vermişken,yanlış seçim yaparak hayalkırıklığı yaratan bir film olarak kaldı.

9 Ağustos 2009 Pazar

Gecikme için özür


Efsaneye tanık oldum.
Muhteşemdi.Kusursuzdu.Dakikti.Saygılıydı.Samimiydi.An'da kayboluyordu.Yumuşacık bir İstanbul rüzgarı vardı aramızda sadece.4 kez bis yaptı ceylan gibi sekerek.Ustalığını bütün güzelliğiyle gösterdi ve gitti...
Bu fotografı ben çektim.Nasıl mı?Çünkü en öndeydim...Ön sıralarda demiyorum.EN ÖN.
Kallavi para ödemiş diyenler var şimdi.
sadece 20 ytl otopark valesi parası ödedim.
Nasıl mı?
İsteyin,evrene sipariş verin ve olsun diyorum:))

Zamanın kaydı

 Ağustos'ta yeniay, evinin arkasından doğarken eğer tanrılar sana gülümserlerse, eşinin badem ağacının altında, bir başkasının düşlerini...