10 Mayıs 2010 Pazartesi

çikolatamı da kendim yaparım


Geçtiğimiz aylarda chefs istanbul'da katıldığım çikolata kursunda leziz çikolatalar yapmayı öğrendim.Bir çikolatakolik olarak ev yapımı çikolata yapmanın ne kadar keyifli olduğunu ne kadar anlatsam boş,yaşamak gerekir. Mustafa Kara'nın eğitmenliğini yaptığı kursta çikolata yapmanın bütün inceliklerini sadece 3 saatte öğrenirken kursta yaptığınız truffle ve pralin çikolataları eve götürüp bu muhteşem tatları paylaşma şansınız da var.Çikolatanın genel püf noktalarını öğrendikten sonra iş hayal gücünüze kalıyor.Mesela çikolata kaplamalı çilekler ve ahududulu pralin denedim,harika sonuçlar verdi.Daha sonra kendime inanılmaz eğlenceli kalıplar alıp yeni çikolatalar deneme şansım oldu.Hepsi missss gibi kokuyordu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çekinme,yaz.

Zamanın kaydı

 Ağustos'ta yeniay, evinin arkasından doğarken eğer tanrılar sana gülümserlerse, eşinin badem ağacının altında, bir başkasının düşlerini...