10 Mayıs 2010 Pazartesi
çikolatamı da kendim yaparım
Geçtiğimiz aylarda chefs istanbul'da katıldığım çikolata kursunda leziz çikolatalar yapmayı öğrendim.Bir çikolatakolik olarak ev yapımı çikolata yapmanın ne kadar keyifli olduğunu ne kadar anlatsam boş,yaşamak gerekir. Mustafa Kara'nın eğitmenliğini yaptığı kursta çikolata yapmanın bütün inceliklerini sadece 3 saatte öğrenirken kursta yaptığınız truffle ve pralin çikolataları eve götürüp bu muhteşem tatları paylaşma şansınız da var.Çikolatanın genel püf noktalarını öğrendikten sonra iş hayal gücünüze kalıyor.Mesela çikolata kaplamalı çilekler ve ahududulu pralin denedim,harika sonuçlar verdi.Daha sonra kendime inanılmaz eğlenceli kalıplar alıp yeni çikolatalar deneme şansım oldu.Hepsi missss gibi kokuyordu...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Zamanın kaydı
Ağustos'ta yeniay, evinin arkasından doğarken eğer tanrılar sana gülümserlerse, eşinin badem ağacının altında, bir başkasının düşlerini...
-
Dört Kitabın dördüncü bölümüne denk gelen yer yani. Sayfa71. Şöyle yazmışım sayfanın yazardan bana kalan üst boşluğuna: "Rüyamda D. sa...
-
uzun uzadıya düşünmemek için; küçük matematik işlemleri yapıp zamanı oyalamaya çalıştı. mutfağa girip havuçları ve mantarları sabırla, yava...
-
İlk his karıncalanmaktır. Bebek doğduğunda karıncalanma hissini ayrıştıramadığı için ağlıyordur. Annesinin plasentasındaki sıvı geçişlerin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Çekinme,yaz.