20 Mayıs 2009 Çarşamba

mirrormask

Neden bu kadar gecikmişim bu filmi izlemek için?İzlerken sık sık aklımdan geçti bu düşünce.Neil Gaiman sevip te bu filmi izlemekte bunca gecikmiş olmaktan hafifçe utandım doğrusu.
Film bir düş.Düşlerde bile ulaşamayacağımız bir düş belki de.Ortaya çıkan bu hayal görselliğini izlerken hayal gücünüzü küçümseyebilirsiniz. Hatta dar bir bütçeyle yapılmış olduğunu duyunca daha da bir saygıyla şapka çıkartabiliriz. Neil Gaiman senrayoyu yazıp Dave McKean'ın eline vermiş veee...Dehamız ustalıkla işlemiş ve muhteşem bir düş panosu haline getirmiş.Şu ana dek hep görselliğini övdüm ama film sadece görselikle bitmiyor.Sinopsisi de olduça güzel.Hani benim gibi ruhu bir türlü olgunlaşmayan insanları kıskandıracak cinsten.
Helena'nın annesi ve babası bir sirk sahibidir.Helena hokkabazlar,palyaçolar,pandomimciler ve cambazlarla dolu yaşamından sıkılmıştır.Bir gün annesi ile tartışır ve anne olayın akabinde hastalanıp hastaneye yatırılır.Bu duruma çok üzülüp kendini suçlamaya başlayan Helena bir düş alemine dalar ve burada mirrormask'ı bulmak için karanlık güçlerle mücadele eder.Aslında düşündeki herşey kendinin bir parçasıdır.Sonunda ise bu düşten uyanır ve mutlu sona kavuşur.
Fakat bu düş ona yaşama dair çok şey öğretir.
Film etiketlenecek olursa Oz büyücüsü,Björk,Alice harikalar diyarında,Salvador Dali ve Tim Burton etiketlerini almalı bence:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çekinme,yaz.

Seamlessteeth Soundcloud

 Uzun zamandır hayalini kurup gerçekleştirme cüreti gösteremediğim bir şeyi yaptım ve kendi yarattığım müziklerin içine yazdığım veya rüyala...