20 Şubat 2011 Pazar

Griff the Invisible


(spoiler içerir)
!f kapsamında cuma akşamı "Griff the invisible"'ı izledim ve tahminimden daha çok begendim.
Gündüzleri sıkıcı bir ofiste çalışan ve iş arkadaşları tarafından sürekli taciz edilen Griff,geceleri bir süper kahramana dönüşüp sokaklarda adaleti sağlamaktadır. Evinde çok gelişmiş teknolojik donanımlardan oluşan bir kontrol sistemi vardır ve şehri gözetlemektedir.Griff in gerçeküstü dünyasından çıkmasını isteyen ağabeyi Tim onun için endişelenmektedir.
Tim'in kız arkadaşı Melody ise paralel evrenlere ve bütün imkansızlıklara tutkusu olan bilim meraklısı bir genç kadındır. Durmadan kendini sert bir zemine atıp veya kafasını duvara vurup uygun bir hesaplamaya denk gelip bir başka boyuta geçebileceğini düşünmektedir.Griff ve Melody bütün naiflikleri ve çılgın hayalleri ile birbirlerine daha çok yakınlaşırlar. Melody Griff in görünmez olması için ona yardım etmeye başlar.
Bu sevimli filmde "gerçek nedir?" "gerçek olduğu söylenenler mi?" yoksa "bizi kendimizi gerçek hissettiren şeyler mi?" sorularını sürekli sordum kendime. Bazen inandığımız şeylerin dünyasının bizleri aslında "büyüklerin" dünyasından daha çok mutlu ettiğini bir kez daha anladım.Sonra anlaşılır ki,Griff aslında görünmez değildir,evindeki kontrol sistemi ise kırık dökük bir kaç bilgisayar ve kablo parçasından oluşmaktadır.O bir anti kahramandır ama kendini görünmez bir kahraman olarak hayal etmektedir,ve bu onun tek mutluluğudur.
Bütün hayalperestler ve içindeki büyümeyen çocukla yaş alanlar bu filme gitsinler derim.Bu arada filmin müzikleri de güzeldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çekinme,yaz.

Zamanın kaydı

 Ağustos'ta yeniay, evinin arkasından doğarken eğer tanrılar sana gülümserlerse, eşinin badem ağacının altında, bir başkasının düşlerini...